Hírek, érdekességek, újdonságok vagy éppen régiségek az MMOG-k világából. KEK! n00b! lett a címe, mert amíg nem tudsz valamit n00b vagy, ha utána se akkor kekn00b:) Aki nem akar kekn00b maradni az olvasson.

» Osztódással szaporodik

» Több szem többet lát

Úgyhogy ha van kedved, időd, tehetséged néhanapján dobni egy cikket, nyugodtan szólj, lehet, hogy ezek a világot jelentő deszkák az újságírói karrieredhez:) Témák az egyetemes mmorpg-k világa, hírei, újdonságai, vagy specializálódhatsz egy bizonyos játékra is, de ha éppen hardveres vagy, az sem baj, hallottam már érdekes kütyükről amik jól használhatók játék közben (pl.: sörrel teli sörösdoboz [Potion of Superior Healing] :)) Jelentkezni lehet itt.

» WHMO:HU

Nincs megjeleníthető elem

» FROSTSHOCK!

Nincs megjeleníthető elem

» Stargate: Worlds

Nincs megjeleníthető elem

» Tabula Rasa HC Blog

Nincs megjeleníthető elem

  Ben X

2008.10.01. 10:01 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Nos, kicsit lemaradtam a cikkezgetéssel, de hiába, egy s.ggel nem lehet megülni 2 lovat, szóval most bepótolom. Időközben a sokat szapult WHM:O beta is bebábozódott és sokak félelmére, hogy valami csótánybogár fog kikelni, meglepetésre sikerült neki lepkévé fejlődnie, és a tapasztalatok szerint - bár sajnos nekem még nem volt szerencsém kipróbálni - a PvP része ütős lett, bár a grafikáján még lehetne csiholni (hát Istenem, éjjeli lepke no...)

Aztán ittvan a hamarosan megjelenő WoW:WotLK, mindenki nagy lázban ég, maga a Blizzard is mivel az EA beelőzte őket a WHM:O-val és - mint ahogy az előbb írtam - az előzetes számítások szerint mégse lett olyen borzalmasan rossz. Reméljük azért nem kapkodják el az LK-t emiatt.

Nade ami miatt most megint írok az egy más téma de mégis említésre méltó. Most van premier előadáson egy mozifilm, mégpedig a Ben X. Mivel alapvetően lusta ember vagyok (LOL:D) ezért köszönöm a PestiEstnek, hogy beidézhetem ide a film leírását:

Másság, intolerancia, iskolai erőszak, fiatalkori öngyilkosság és mindezek kapcsolata a modern hírközlési és szórakoztatási eszközökkel, a virtualitással - ezeket az égető problémákat ábrázolja az alkotó anélkül, hogy filmje egy percig is szájbarágóssá válna. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy Balthazar valóban meg akarja értetni, el akarja fogadtatni főhősét, Bent a nézővel (ennek során pedig odáig is elmegy, hogy gyakran azt látjuk, amit a fiú, és nem azt, amit a külvilág).
 
Ben afféle „büdösbogár”, amilyen minden iskolai osztályban van: társai folyamatosan zaklatják, emiatt a fiú saját kis világába menekül. Ezt a világot elsősorban egy netes videojáték táplálja, aminek segítségével Ben (a játékban Ben X) nemcsak megismerkedik egy lánnyal, de ezen keresztül éli mindennapjait is (a különös fiú számára valóban felér egy kalandjátékkal eljutni az iskolába). Ennek filmbeli ábrázolása pedig elég eredeti eszközökkel történik: a rendező a Ben X cselekményének egy részét a virtuális térbe helyezi (a főhős nemcsak játszik a netes játékkal, de ő maga is belekerül), és sztorielemként és az ábrázolás szintjén is kreatívan alkalmazza az olyan eszközöket, mint a mobiltelefon vagy a videokamera. Nic Balthazar alkotása lenyűgözően érdekes mű, nem is egy megdöbbentő fordulattal a végén.

 

Nos ami a cikkből pontosan nem derül ki, az az, hogy a filmben a CodMasters féle Archlord című mmorpg-t használták, mint filmes elem, azaz néhány játékos irányította karakter került úgy a filmbe, mint machanime. Érdekes megoldás a Product Placement hírdetési formára, de működhet, ugyanis (bár úgy emlékszem régebben én ezt a játékot már próbáltam) én is meglátogattam a játék honlapját.

Az nézőktől eddig 8 pontot kapott, az pestiest.hu pedig 7 ponttal díjazta 10-ből, ami annyira nem rossz eredmény egy kockamozitól:)

Címkék: mmog hírek mozgókép

  Battlefield Heroes

2008.07.09. 07:48 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Nem kifejezetten mmo, de közelit, ugyanis tartalmaz egy stratégiai térképet, amihez 2-nél több játékos szükséges. A játék egy második világháborús FPS, és egyértelműen a Teamfortress 2 motorjára épül, ebből kifolyólag garantált a röhögés:)

A grafika jellege miatt, a gépigénye nagyon alacsony (Windows XP vagy Windows Vista, 1.0 GHz, 512 Mb (1 Gb ha Windows Vista) RAM, 64Mb DirectX kompatibilis video kari legalább 2.0-ás pixel shader támogatással, 1 Gb hely a merevlemezen, 256kbit Cable/DSL internet kapcsolat), emiatt valószínüleg online lagmentesen játszható.

Az érdekessége, hogy kapott egy startégiai térképet, amit a zajló csaták kimenetele valós időben módosít, a frontvonalak mozognak, stb (ez ismerős lehet a WWII Online-ból)

A másik érdekessége, amivel FPS-ben még nem nagyon találkoztam, a karaktereink testre szabása, vagyis adott egy pucér karakter és öltöztesd fel, ennek bemutatására készült is egy video.

A játékban 2 nemzet (The National Army [németek], The Royal Army [angolok]) választható, ezen belül 3 fegyvernem, a Katona, a Géppuskás, és a Kommandós. Mindegyikük rendelkezik különböző képességekkel, például Hero's Shield, amivel a hős csökkentheti a sebzést egy rövid időre. Emellett használhatóak lesznek a járművek is, tankok, repülők...

A játék május 6.-a óta bétatesztelődik, valószínüleg 2008 nyarán jelenik meg, és ingyenesen letölthető a készítők honlapjáról, valamint lehetőség lesz a bővítésre is, térképek, fegyverek, ruhák hozzáadásával, tehát teljes egészében modolható.

 

 


Címkék: mog hírek free mmog mozgókép

  DIABLO III

2008.06.28. 21:23 | tzs-007 | Szólj hozzá!

A nagysikerű első és második rész - és hosszú évek találgatása -  után mostmár egyértelmű, hogy lesz folytatás. A Diablo 3 továbbra is izometrikus nézetből játszható, viszont nem előre renderelt grafika fogja a látványt szolgáltatni.

Egyelőre két karakter osztályt mutat be a hivatalos honlap, a már jól ismert és űbertáp Barbariant és egy új Witch Doctor nevű woodoo varázslót, de további hárommal fog bővülni. A gameplay video alapján "sajnos" a barbár szinte ugyanaz, mint ami a D2-ben már megszokott, legalábbis az animációk tegintetében - és a skillek is ismerősnek tűnhetnek, de nem akarok hülyeséget mondani.

Viszont nagy újítás, hogy a terep törhető, véletlenszerűen generált, a szörnyek és a questek szintén. Nagy hangsúlyt fektettek a skillek kidolgozására, és szerintem a játékmenet és egyensúly inkább fog a World of Warcraftra hasonlítani mint a korábbi Diablo epizódokra.

A játék hangulata egyértelműen tükröződik a honlapról, és a videókból, ami működik azt miért kellene variálni. Kicsit féltem attól hogy a WoW hosszú idő óta tartó fejlesztése és menedzselése miatt, a D3 ezt megsínyli, de a Blizz van annyira profi, hogy ne essen ilyen hibába. A videókból kiderül, hogy ilyen szempontból minden a régi.

A skillekről még egyelőre semmi információ, de azt már tudni, hogy inkább ezek használatára lesznek rákényszerítve a játékosok, mint a gyógy- és mannaücsik ritmusos nyomogatására.

A pontos megjelenésről még semmi hír, erről korai is lenne beszélni, de már az is nagy szó, hogy az eddigi pletykák, találgatások után, mostmár biztosnak tűnik hogy lesz Diablo 3.

  Second Life magyarul

2008.03.31. 14:05 | tzs-007 | Szólj hozzá!

"Azoknak, akiket eddig az angol nyelv megfelelő ismeretének hiánya tartott vissza a Second Life világának felfedezésétől, mostantól könnyebben boldogulhatnak a virtuális világban. Elkészült ugyanis a Second Life kliensének magyarított változata, amelynek köszönhetően immár kishazánk felhasználói is anyanyelvükön kommunikálhatnak a három dimenziós környezethez hozzáférést biztosító szoftverrel."

Bővebben>

  GTA: San Andreas mmog?

2008.03.07. 00:11 | tzs-007 | 1 komment

Igen, so last year, bocs vidéki vagyok, lassan jutnak el az infók, ritkán jár a postagalamb:), de ezt nem tudom kihagyni. Régi kedvencem, igaz én konzolra esküszöm ilyen téren, de most kivételt teszek:) Most mutatták meg ugyanis a GTA:SA multiplayer modot, ahol 100 fős szerverekbe is botolhat a gettó fia, és még mielőtt előitéletekkel telve legyintenénk, hogy "jah nagy eszetlen öldöklés", azt kell mondjam, nem az. A játékos választhat hogy rendőr lesz, és kergeti a fekákat, vagy feka lesz és fut a rendőrök elől miközben kergetik a fekák akiket rendőrök üldöznek:) Szólav jó kis muri lehet az biztos, most megint előszedtem a GTA:SA-t és kipróbálom a modot ami kb 2 mega. Van egy videó is ami most karácsonykor készült és egy nagy közös szánkózásról szól:)

Emellett készült a Vice Cityhez is ilyen mod. Nagyon fun!

Címkék: mog hírek

  warhammer-online.hu

2008.03.03. 09:17 | tzs-007 | 5 komment

Még ki sem jött a játék, honfitársaink máris rámozdultak a témára és elindították a rajongói honlapjukat, a warhammer-online.hu-t. Bár most még beta, hamarosan szerintem érdemes lesz odafigyelni. Aki érdeklődik a téma iránt annak a szerkesztéssel kapcsolatos segítségét is szívesen fogadják.

Címkék: honlap mmog hírek warhammer online

  Dekaron bétateszt

2008.02.26. 09:50 | tzs-007 | 6 komment

A GameTribe és az MMORPG.com megint egy közös bétatesztre hívja a kedves nagyérdeműt, most a legújabb játékukhoz - Dekaron Online - adnak kulcsot. A kulcsokból még van, tessék igyekezni. Szereztem én is egyet, megnézem, hogy milyen.

Címkék: mmog hírek dekaron online

  MÉKLÁVNÁTVÓR!

2008.02.22. 15:15 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Békejel formáció idén is a hősök terén.

2008-03-03

www.bekejel.net

Címkék: offtopic

  Szosölmarketing rulz

2008.02.21. 10:21 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Nah kezdik felfedezni az internet adta lehetőségeket a cégek (persze it külföldről beszélek, belföldet inkább hagyjuk jó?:)). Az NCSoft vette a bátorságot, és a Facebookra vitt a sok közül a 3 játékot. A három közül a Tabula Rasa, a Dungeon Runners (bár én inkább a City of Heroes/Villains-t tettem volna fel) és az Exteel. Mindhárom játék csoportjába szinte azonnal elkezdtek csatlakozni a felhasználók.

Ennek annyi értelme van, hogy kicsit közelebb hozza a játékosokat egymáshoz, hisz amíg a játékon belül csak egy 3D karakter jelenti a vizuális kontaktust, addig a Facebookon a valós személlyel "találkozhat" a másik. Plusz a játékokkal kapcsolatban olvashatók hírek, érdekességek is, böngészhetőek a screenshotok, valamint a szkeptikusokat meggyőzhetik az egymástól függetlenül - bár mindenképpen elfogultan - véleményt alkotó rajongók is.

A másik nem lebecsülendő erő a terjesztésben van, mert amíg azok akiknek fogalmuk sincs mi az az MMORPG, és a valós életben talán soha nem fognak találkozni a kifejezéssel, a Facebookon és a különböző közösségi portálokon belefuthatnak, és még talán meg is tetszhet nekik a stílus.

Az Exteel-re amúgy még visszatérünk (bár már nem mai gyerek), akik szeretik a transformers szerű mecha hack&slash-t azoknak tetszeni fog. Addig nézzünk egy kis gameplay trailert.

Címkék: facebook tabula rasa dungeon runners mmog hírek exteel

  OMGWTF?!!!?!4!!!

2008.02.15. 10:09 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Na igen a LEGO még belefért, gondoltam krejatív meg minden, de a Hello Kitty Online már kivágta a biztosítékot:D A Sanrio és a Typhoon Games közös terméke, és már bétateszt fázisban van, amire 30000-en jelentkeztek - amire amúgy még mindíg várják a jelentkezőket -, ez majdnem megközelíti a Warhammer Online-t.A játék amúgy az aranyos kategóriába sorolható, nem éppen a véres hack&slash-ről szól, bár az is megtalálható benne. Ezen kívül elmehetünk ércet bányászni (LOL megnézném ezt a nyeszlett kislányt egy ózdi bányában:D), vagy gyümölcsöt is szedhetünk, növényeket nevelhetünk, amit készőbb szüretelhetünk, s a szépen dédelgetett kertünket megmutathatjuk kedvenc barátainknak (akik majd jól szétrabolják a termést... öö bocs régi Ultima Online-os rossz emlék:D) Van emellett még jó sok szakma is amit használhatunk, például főzés, szabás-varrás, bútorkészítés, and házépítés. Szóval eddig nem nagy különbséget mutat más játékokhoz képest.

A játékban küldetések is teljesíthetők - milyen meglepő ez egy MMORPG-ben - amiket Hello Kitty és a Sanrio világában élő NPC-k adnak majd.

Nem hiányozhat a "pet" rendszer sem, ami olyan formában került a játékba (ez itt mutat némi újítást), hogy a szörnyektől kiesett Pet Card-okat gyűjtve idézhetünk, ílymódon bármelyik szörny lehet a házikedvencünk is egyben, emellett még NPC-k is kísérhetnek, mondjuk egy-egy nagyobb szörnyet legyőzni.

A készítők rágyúrtak a szociális háló építésére is, így ha jobbklikkelünk egy karakteren, akkor annak elérhetjük a blogját vagy a video galériáját, esetleg együtt mini-játékokkal is szórakozhatunk.

Egyszóval ez inkább egy 3D-s wiw, és kínában már nagyon efelé tendálódtak az MMORPG-k, én legalábbis úgy vettem észre. Nemtudom hogy ez jó e - illetve tudom, hogy nem, de ez van - és azt se tudom mit irogatok én erről a tucatjátékról ennyit:D

Címkék: bétateszt mmog hírek omgwtf