Hírek, érdekességek, újdonságok vagy éppen régiségek az MMOG-k világából. KEK! n00b! lett a címe, mert amíg nem tudsz valamit n00b vagy, ha utána se akkor kekn00b:) Aki nem akar kekn00b maradni az olvasson.

» Osztódással szaporodik

» Több szem többet lát

Úgyhogy ha van kedved, időd, tehetséged néhanapján dobni egy cikket, nyugodtan szólj, lehet, hogy ezek a világot jelentő deszkák az újságírói karrieredhez:) Témák az egyetemes mmorpg-k világa, hírei, újdonságai, vagy specializálódhatsz egy bizonyos játékra is, de ha éppen hardveres vagy, az sem baj, hallottam már érdekes kütyükről amik jól használhatók játék közben (pl.: sörrel teli sörösdoboz [Potion of Superior Healing] :)) Jelentkezni lehet itt.

» WHMO:HU

Nincs megjeleníthető elem

» FROSTSHOCK!

Nincs megjeleníthető elem

» Stargate: Worlds

Nincs megjeleníthető elem

» Tabula Rasa HC Blog

Nincs megjeleníthető elem

  Neocron Evo 2.2 10 napos trial...

2007.07.27. 09:38 | tzs-007 | Szólj hozzá!


..avagy: "The NCPD has an eye on you!"

Akiknek a sci-fi világok tetszenek, és abból is a sötét jövőt bemutató alkotások, ajánlom a Neocron Evolution 2.2-t, amit még én sem láttam működés közben, ezért le fogom szedni, de a látott videok elég meggyőzőek voltak.

Röviden a játékról:
"A harmadik évezred végén, a Föld megváltozott...
Globális környezetszennyezés, háborúk és totálisan a elvékonyult ózonpajzs átalakította a bolygót egy élettelen savas sárgolyóvá. A nukleáris sugárzás mindenhol pusztított, és a legtöbb élőlény átalakult, vagy mutálódott valami bizarr és groteszk szörnnyé. A megmaradt emberiség kereste a menedéket ezen a sivár és lepusztult bolygón és egyesülni próbált az óriás városok hatalmas falai mögött. Ez a néhány mega-város lett a remény utolsó fényforrása, a Föld végső alkonyának sötétjében..."

A háttértörténet annyira sablonos, hogy ettől akár a játék még jó is lehet:) Utána néztem mennyivel jobb a játék, mint egy átlag mmog.

Harcrendszerként FPS megoldással találkozhatunk, amit úgy hirdetnek, hogy nem ez az unalmas, click and wait játék. Emellett van PvP és PvE, szóval eddig semmi különös.

Fegyók terén az alap, emberi kéz által alkotott tömegpusztító fegyverek mellett, találkozhatunk egyéb a mutációkor létrejött kütyükkel, bénítókkal, közelharci fegyverekkel, és a lopakodást elősegítő eszközökkel. Azt írják többszáz féle tárgy közül választhatjuk ki a vérontáshoz a legmegfelelőbb társat (és visszatérve a Second Life-hoz, itt is él a mondás miszerint, I HAVE NO P3N1S!).

No, eljutottunk a játék egyik olyan érdekességéhez, ami kiemelheti a többi közül, bár a WW2 Online-ban is megtehető, hogy járműveket vezessünk, itt is választhatunk, hogy földi vagy légi közlekedési eszközbe ülünk. A földiek közül választhatunk kerekest, lánctalpast, és légpárnás eszközöket, a légiek közül pedig a hátunkra szerelhető siklóernyőktől, egészen a bombázóig terjed a kincstári készlet.

Folytatódik a sor az érdekességek listáján, mégpedig a Hacknet-tel, ami egy virtuális mátrix-szerű tér, ahol a Hackerek egymással küzdhetnek. Itt térnék ki a Shadowrun című játékra, amiből úgy tudom ez teljesen kimaradt, ráadásul nem MMORPG lett, hanem sima FPS. Mérges vagyok emiatt a Microsoftra. Na mindegy. Szóval a Hacknet-en keresztül széjjelhekkelhetjük a másikat, vagy adatbázisokból csórhatunk tervrajzokat, esetleg ha útban van egy-két tűzfal akkor nyugodt szívvel betörhetünk, persze ha sikerül, mert közben más hackerek, vagy biztonsági programok lesnek ránk. Ne már csak emiatt is megnézem magamnak a trialt.

Hatalmas városokban is baranbgolhatunk, ahol a megmaradt emberiség tengeti szürke mindennapjait, de ami érdekes, hogy lehetőségünk van lakást vásárolni, ahova visszavonulva kipihenhetjük dolgos hétköznapjaink fáradalmait, és a tusolóban lemoshatjuk magunkról a vért. Meg a plazmát.
Amúgy erre érdekes módon nagyon rágyúrtak a készítők, mert többféle méretben is megvehetők az apartmanok, függően attól, hogy mennyi elkótyavetyélhető creditünk maradt miután kijöttünk a fegyverboltból, emellett lehetőség van arra is, hogy üres lakást véve, magunk bútorozzuk be... Ez kicsit ellentmond a lelakott Föld elméletnek, én úgy képzeltem ezt el, hogy a sugárfertőzött túlélők sugárfertőzött macskakővön hajták álomra fejüket, de mindegy a 28. század asztalosai nagyon jól keresnek, az tuti.
Ha már túlvagyunk a klán alapításon, vehetünk külön Klán Apartmant, ahol a csapatunk fújhatja ki magát csata után.

Visszatérve a karakter hétköznapjaira, azok is megtalálják a számításukat, akiknek nem az a perverziójuk, hogy mutálódott agyakat fröccsentsenek a plafonra, hanem ehhez kellő technikai segítséget nyújtsanak, legyártva pár gránátvetőt vagy implantot, hogy kedvenc házi-kiborgjukat még hatékonyabbá tehessék.

Implantról jut eszembe, a játékben lehetőség van magunkat totálisan bedrótozni, ami egyben áldás de lehet átok is. Emellett használhatunk drogokat is a teljesítmény fokozására, de továbbra is érvényben van a mondás: I HAVE NO P3N1S!

A végére hagytam a szörnyeket. Négy csoportra vannak osztva, így találkozhatunk mutálódott géplényekkel, frakciók egységeivel - ilyen például a helyi sheriff és emberei, vagy egyes zsoldos csapatok -, vannak még szerencsétlenül járt háziállatok, akiket a sugárzás változtatott át szörnnyé és most szegény Dorothyt kergeti a saját kutyája, valamint végül de nem utolsó sorban a teljes mutáción átesett lények.

Ezzel végére is értem a bemutatónak, a játék így leírás alapján nem tűnik rossznak, de elkezdtem letölteni, úgyhogy ha érdemesnek találom akkor írok még róla. A kliens 1.8Gb, így érdemes hozzá letöltő szoftvert használni.

Címkék: előzetes few days trial necron evolution

A bejegyzés trackback címe:

https://keknoob.blog.hu/api/trackback/id/tr61126206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása