Hírek, érdekességek, újdonságok vagy éppen régiségek az MMOG-k világából. KEK! n00b! lett a címe, mert amíg nem tudsz valamit n00b vagy, ha utána se akkor kekn00b:) Aki nem akar kekn00b maradni az olvasson.

» Osztódással szaporodik

» Több szem többet lát

Úgyhogy ha van kedved, időd, tehetséged néhanapján dobni egy cikket, nyugodtan szólj, lehet, hogy ezek a világot jelentő deszkák az újságírói karrieredhez:) Témák az egyetemes mmorpg-k világa, hírei, újdonságai, vagy specializálódhatsz egy bizonyos játékra is, de ha éppen hardveres vagy, az sem baj, hallottam már érdekes kütyükről amik jól használhatók játék közben (pl.: sörrel teli sörösdoboz [Potion of Superior Healing] :)) Jelentkezni lehet itt.

» WHMO:HU

Nincs megjeleníthető elem

» FROSTSHOCK!

Nincs megjeleníthető elem

» Stargate: Worlds

Nincs megjeleníthető elem

» Tabula Rasa HC Blog

Nincs megjeleníthető elem

  The Matrix Has You!

2007.07.23. 21:14 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Tudom, tudom nem mai gyerek, de mára olyan olcsó lett, hogy nem tudtam elmenni mellette:) Valószínüleg olyan vagyok az mmorpg-kben mint a nők a bugyiboltban:) Számomra minden tanga egyforma, de ők mégis képesek lennének az összeset megvenni:) Ilyen a Matrix is, aki fanatik annak kötelező darab, valószínüleg már rég kipróbálta, aki meg még nem, és bejön neki a világ, de sokallja a havidíjat, annak jó hírem van, mert lassan egy 4 gombócos fagyi áráért játszat - havonta kb. 2500  forintnyi dollárt kell perkálni. Lássuk a játékot.

Sajnos egy baja van, szeritnem nincs EU server, ezért kicsit LAGos, főleg, hogy városban játszódik, sőt mi több mindegyik házba be lehet menni, sőőőtmitöbb még ki is lehet nézni és mindeközben nincs loading screen. Igaz LAGos. Viszont ha van RAMunk sok, akkor jó. Nekem nincs:)

Max grafikán, nagyon zsír minden, de akkor nem mozdul meg, legalábbis nálam:)) Közepesre visszavéve, simán élvezhető és nem akad csak ritkán.

A karakter generálást nem vitték túlzásba, de azért leet pár dolgot matekolni, ruhákon, megjelensen, de egy egy karakter képzettsége már egészen más. Annyira összetett skillrendszere van, hogy 20 perc csak amig végiglapozza az ember a listát, emellett kódok, és tárgyak garmadája boldogítja az infora szomjas játékost. A készítőknek sikerült egy olyan rendszert csinálni, hogy az ember egy idő után tényleg azt hiszi hogy a Mátrixban van, kezdve a becsatlakozástól, a harcrendszeren keresztül a hangulatig. A Red Pill - mert így hívják a felébredt mátrixlakót (Blue Pill az aki még mindig azt hiszi, hogy... pedig nem) - 3 út köszül választhat ébredés után (Awakened). Az első a Coder, a második a Hacker és a harmadik az Operations. A Coder ártó, felszerelés, eszköz, stb programokat, a hacker gyógyító, javító, besurranó programokat írhat, az Operations, pedig a harc részével van tisztában a Mátrixnak, így eljuthat akár a Kung-Fu Grandmaster fokozatig.

Beszélgettem egy amerikai sráccal, akitől megkérdeztem, hogy lvl50-nál azért már utolértem Neo-t? Erre csak egy LOL jött meg annyi, hogy Neo valahol lvl250-nél lehet. Lvl50 a max csak mondom.

Szóval skillekből tele van a padlás. Felszerelésekből szintén el vagyunk látva a napszemüvegektől a legmájerebb lábbelikig - de azt nem értettem, ha a product placement működött a filmben, akkor a játékból miért hagyták ki? A kódoláshoz vannak mindenféle kütyük, felszerelhető és nem felszerelhető is, valamint hozzájuthatunk kódbitekhez, amiket a telefonfülkénél (Hardline) feltöltve megoszthatunk a többi mátrixlakóval.

A harcrendszere bár egy picit lassú - legalábbis így az elején - majdnem olyan, mint a filmbeli jelenetek. A kung-fu koreográfiák, a Hyper Dodge-ok (amikor veszettgyorsan kerülgetik a golyókat), a kódolásos támadások, már szinte körökre osztottá teszik a harcot. Az viszont nem tetszett, hogy egyszerre csak egy emberrel lehet közelharcot vívni, de lehet hogy később ez skillel növelhető.

A küldetések rendszere jó! Nem unalmas, változatos, egészen olyan, mintha a Mátrix sorozatváltozatában játszanánk a főszerepet. Az elején találkozhatunk Naobi-val, és a filmben megjelent városrészeken is zúzhatunk, de ahhoz sok kódolt babot kell megennünk. Széles a skála, néha kódot kell lopnunk, cserélnünk, kérnünk, máskor bentragadt Red Pill-eket kell a Hardlinehoz kísérni, vagy csak szimplán el kell kalapálnunk pár Merovingit.

Ami a legjobban tetszett, azok a játékosok, mert nem találkoztam egyetlen tahóval sem. Azonnal segítettek, jófejek, szó nélkül végig teleportáltak a Hardpointok közt, hogy könnyebb legyen közleekdni, írtak nekem egy csomó skill kódot. Meglepett na. Valószínűleg a játékot már csak a keménymag játssza és emiatt nincs tele n00bokkal.

Mindenkinek ajánlom akit egy kicsit is megfogott a Matrix világa, mert teljesen visszahozza a film hangulatát és látszik a játékon hogy nem csak egy buta marketingfogás lett belőle. Egyetlen hiányossága, hogy nem lehet autót vezetni.

9/10

Címkék: teszt matrix online mozgókép

A bejegyzés trackback címe:

https://keknoob.blog.hu/api/trackback/id/tr14123890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása