Hírek, érdekességek, újdonságok vagy éppen régiségek az MMOG-k világából. KEK! n00b! lett a címe, mert amíg nem tudsz valamit n00b vagy, ha utána se akkor kekn00b:) Aki nem akar kekn00b maradni az olvasson.

» Osztódással szaporodik

» Több szem többet lát

Úgyhogy ha van kedved, időd, tehetséged néhanapján dobni egy cikket, nyugodtan szólj, lehet, hogy ezek a világot jelentő deszkák az újságírói karrieredhez:) Témák az egyetemes mmorpg-k világa, hírei, újdonságai, vagy specializálódhatsz egy bizonyos játékra is, de ha éppen hardveres vagy, az sem baj, hallottam már érdekes kütyükről amik jól használhatók játék közben (pl.: sörrel teli sörösdoboz [Potion of Superior Healing] :)) Jelentkezni lehet itt.

» WHMO:HU

Nincs megjeleníthető elem

» FROSTSHOCK!

Nincs megjeleníthető elem

» Stargate: Worlds

Nincs megjeleníthető elem

» Tabula Rasa HC Blog

Nincs megjeleníthető elem

  Dofus-Pókusz

2007.11.30. 23:56 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Kérem vannak még csodák. Aki nem tudná, mire képes a Flash webfejlesztő multimédiás program, annak elmondom. Készülhet benne banner, intro, prezentációs anyag, teljes honlap, webshop, kisebb platformos meg ilyen-olyan arcade játékok, de hogy mmorpg-t fejlesszenek vele, ilyet bevallom a hat éves webfejlesztői pályafutásom alatt még én sem láttam. De emellett még profi is, sőt ingyenes, és hogy rátegyem a koktélcseresznyét a kis tejszínhabos süti tetejére, egyszerre használható, ugyanazon kliens többféle oprendszerrel, legyen az Win, OSX vagy Linux... Namost a vicc, hogy annyira professzionále az egész, hogy a kivétel megint erősíti a szabályt és mivel manga hát megmondom őszintén ezt le is sz...khm. Ja ez a játék a Dofus, és aki elkövette, az Ankama Games.

A grafika so cute, a karaktergenerálás bár nem veszi fel a versenyt semmivel, a választható karaktertipusok feledtetik ezt, és utána az egész olyan fura mégis új, egy picit szokatlan, de ha az ember elkezdi szinte azonnal rájön mi hol van, hogy kell irányítani, stb. Az egyik megoldás ami más mint a szokott az mozgás a terepen, ugyanis a flash iszonyú processzor- és memóriaigénye nem teszi lehetővé egy 2000*2000 km2-es térkép folyamatos scrollozését, ezért az alkotók egy ügyes huszárvágással oldották meg a problémát és egyszerre csak egy részletet töltöttek be. Ez egy sima kalandjátékban már a Commodore-os időkból ismert, de jó. A térképről a pályaváltó izére lépve tudunk kimenni.

Nagyon nem mélyedtem bele, úgyhogy csak a harcrendszerről tudok némi infót leírni, de amit láttam az megint szakít a hagyományos mmorpg stílussal, és inkább stratégia,hasonló az egykori Incubation, vagy Jagged Alliance játékokban használthoz. Körökre osztott harcrendszer, akció és mozgáspontok, pet-ek, közelharc, skillek, szóval minden ami egy csatához kellhet.

Még amit tudok, hogy a questrendszer szinte ugyanaz mint a wowban, hiába ami jó és működik azt nem kell variálni:) Hozza továbbá a keleti stílusú újításokat (én először Silk Roadban láttam ezt) mint pl a saját piac.

Röviden és futólag ennyi fért bele a tesztbe, igazából csak kiváncsi voltam mert nagyon ajánlgatták, de mangajátékszkepticizmusom miatt nem akartam, aztán mégis kipróbáltam. Nem bántam meg, húzzátok le, ingyen van, és fun!:)

Címkék: mmog hírek dofus

A bejegyzés trackback címe:

https://keknoob.blog.hu/api/trackback/id/tr65248447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása