Hírek, érdekességek, újdonságok vagy éppen régiségek az MMOG-k világából. KEK! n00b! lett a címe, mert amíg nem tudsz valamit n00b vagy, ha utána se akkor kekn00b:) Aki nem akar kekn00b maradni az olvasson.

» Osztódással szaporodik

» Több szem többet lát

Úgyhogy ha van kedved, időd, tehetséged néhanapján dobni egy cikket, nyugodtan szólj, lehet, hogy ezek a világot jelentő deszkák az újságírói karrieredhez:) Témák az egyetemes mmorpg-k világa, hírei, újdonságai, vagy specializálódhatsz egy bizonyos játékra is, de ha éppen hardveres vagy, az sem baj, hallottam már érdekes kütyükről amik jól használhatók játék közben (pl.: sörrel teli sörösdoboz [Potion of Superior Healing] :)) Jelentkezni lehet itt.

» WHMO:HU

Nincs megjeleníthető elem

» FROSTSHOCK!

Nincs megjeleníthető elem

» Stargate: Worlds

Nincs megjeleníthető elem

» Tabula Rasa HC Blog

Nincs megjeleníthető elem

  Ben X

2008.10.01. 10:01 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Nos, kicsit lemaradtam a cikkezgetéssel, de hiába, egy s.ggel nem lehet megülni 2 lovat, szóval most bepótolom. Időközben a sokat szapult WHM:O beta is bebábozódott és sokak félelmére, hogy valami csótánybogár fog kikelni, meglepetésre sikerült neki lepkévé fejlődnie, és a tapasztalatok szerint - bár sajnos nekem még nem volt szerencsém kipróbálni - a PvP része ütős lett, bár a grafikáján még lehetne csiholni (hát Istenem, éjjeli lepke no...)

Aztán ittvan a hamarosan megjelenő WoW:WotLK, mindenki nagy lázban ég, maga a Blizzard is mivel az EA beelőzte őket a WHM:O-val és - mint ahogy az előbb írtam - az előzetes számítások szerint mégse lett olyen borzalmasan rossz. Reméljük azért nem kapkodják el az LK-t emiatt.

Nade ami miatt most megint írok az egy más téma de mégis említésre méltó. Most van premier előadáson egy mozifilm, mégpedig a Ben X. Mivel alapvetően lusta ember vagyok (LOL:D) ezért köszönöm a PestiEstnek, hogy beidézhetem ide a film leírását:

Másság, intolerancia, iskolai erőszak, fiatalkori öngyilkosság és mindezek kapcsolata a modern hírközlési és szórakoztatási eszközökkel, a virtualitással - ezeket az égető problémákat ábrázolja az alkotó anélkül, hogy filmje egy percig is szájbarágóssá válna. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy Balthazar valóban meg akarja értetni, el akarja fogadtatni főhősét, Bent a nézővel (ennek során pedig odáig is elmegy, hogy gyakran azt látjuk, amit a fiú, és nem azt, amit a külvilág).
 
Ben afféle „büdösbogár”, amilyen minden iskolai osztályban van: társai folyamatosan zaklatják, emiatt a fiú saját kis világába menekül. Ezt a világot elsősorban egy netes videojáték táplálja, aminek segítségével Ben (a játékban Ben X) nemcsak megismerkedik egy lánnyal, de ezen keresztül éli mindennapjait is (a különös fiú számára valóban felér egy kalandjátékkal eljutni az iskolába). Ennek filmbeli ábrázolása pedig elég eredeti eszközökkel történik: a rendező a Ben X cselekményének egy részét a virtuális térbe helyezi (a főhős nemcsak játszik a netes játékkal, de ő maga is belekerül), és sztorielemként és az ábrázolás szintjén is kreatívan alkalmazza az olyan eszközöket, mint a mobiltelefon vagy a videokamera. Nic Balthazar alkotása lenyűgözően érdekes mű, nem is egy megdöbbentő fordulattal a végén.

 

Nos ami a cikkből pontosan nem derül ki, az az, hogy a filmben a CodMasters féle Archlord című mmorpg-t használták, mint filmes elem, azaz néhány játékos irányította karakter került úgy a filmbe, mint machanime. Érdekes megoldás a Product Placement hírdetési formára, de működhet, ugyanis (bár úgy emlékszem régebben én ezt a játékot már próbáltam) én is meglátogattam a játék honlapját.

Az nézőktől eddig 8 pontot kapott, az pestiest.hu pedig 7 ponttal díjazta 10-ből, ami annyira nem rossz eredmény egy kockamozitól:)

Címkék: mmog hírek mozgókép

A bejegyzés trackback címe:

https://keknoob.blog.hu/api/trackback/id/tr73690331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása