Hírek, érdekességek, újdonságok vagy éppen régiségek az MMOG-k világából. KEK! n00b! lett a címe, mert amíg nem tudsz valamit n00b vagy, ha utána se akkor kekn00b:) Aki nem akar kekn00b maradni az olvasson.

» Osztódással szaporodik

» Több szem többet lát

Úgyhogy ha van kedved, időd, tehetséged néhanapján dobni egy cikket, nyugodtan szólj, lehet, hogy ezek a világot jelentő deszkák az újságírói karrieredhez:) Témák az egyetemes mmorpg-k világa, hírei, újdonságai, vagy specializálódhatsz egy bizonyos játékra is, de ha éppen hardveres vagy, az sem baj, hallottam már érdekes kütyükről amik jól használhatók játék közben (pl.: sörrel teli sörösdoboz [Potion of Superior Healing] :)) Jelentkezni lehet itt.

» WHMO:HU

Nincs megjeleníthető elem

» FROSTSHOCK!

Nincs megjeleníthető elem

» Stargate: Worlds

Nincs megjeleníthető elem

» Tabula Rasa HC Blog

Nincs megjeleníthető elem

  Ármánykodjunk

2007.07.05. 21:42 | tzs-007 | 6 komment

Hogy is kezdjem. Nem akarok magam ellensége lenni, de ez a játék most meglepett. Tudom, hogy nemrég fikáztam a mangadömpinget, és ez a játék is ennek fényében készült, de ez az ingyenes és manga kategória egy igen jól sikerült darabja. Persze az a baj, hogy ha egyszer kaptunk egy jó dolgot életünkben akkor már a kicsivel rosszabb is gyengének fog hatni, gondoljunk csak a Diablora. Jó volt annak idején, de ma már nem szórakoztat. Viszont most itt van a hackandslash életérzés hiányát betöltő játék, amikor nem számít semmi más, csak a hent! Nézzünk pár pozitívumot.

A választható karakterek kidolgozása nem veheszi fel a versenyt egy City of Heroes-val, de azért mindenki megtalálhatja a számítását. A kasztokból viszont van elég. Választható a harcos (szamuráj szerű duplakezes daikatanával nyomul), a pengés (blader amolyan ninja szerű harcos, alapból kétkezes harcmodorral), az íjász, a varázsló, és ezek force használó variációi, így összesen nyolc féle kaszt közül választhatunk. Én természetesen blader lettem:)



A grafika kifejezetten jól sikerült, és a skill effektek pedig nagyon jók! A kard suhintása alatt érdekes blur effekt jelenik meg mintha a levegő besűrűsödne a csapás után. A keményebb skilleknél színek orgiája követi a karakter tánchoz hasonlítható mozgását. Az egészen látszik a távolkeleti művészet giccses és egyben szemet gyönyörködtető megjelenése. Na ennyi elég lesz:)

A játék hozza az alapból megszokott dolgokat: questek, skillen (nem kevés), gyártható motyók (sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni),  a mobok színes flórája és faunája amolyan kínai mitológia és demonológia szinten, de az egészbe valamilyen steampunk jelleget vegyítve. Szerezhetünk hűséges követőt is (pet), bejárhatunk sok térképet, PvPzhetünk a server erre fenntartott csatornáján (War) ahol szónélkül pofánvágnak, szóval ne itt kezdjük gyúrni a karinkat.

Az irányítás kezelhetősége szokta nálam eldönteni, hogy hányadik percben uninstallálom a játékot, és itt majdnem sikerült is elhamarkodnom ezt a döntést amikor elkezdtem vizsgálgatni a lehetőségeket. Próbálták beleerőltetni a WASD irányítás és a 3rd person shooter nézet elegyét, de nem sikerült, a strafe nem működik, és az egész kényelmetlen, DE! Ha nem akarjuk ezt erőltetni, tekerjök a kamera szögét isometrikus (diablo) nézetbe, és használjuk a bal klikket "point and click" irányításra. A játék azonnal élvezhetővé válik a kamerát pedig a bal klikkel fordíthatjuk tetszőleges szögbe. Innentől elkezdtem szeretni a játékot.

A kezelést és egyéb tudnivalókat egy nem túl hosszú gyakorló quest sorozat mutatja be, ezután indulhatunk el komolyabb questekre. Sajnos ezek a küldetések megint kimerülnek az "ölj meg x valamit" típusú questekben, de talán később kapunk valami értelmeset is. Ami jópofa lett, az hogy az XP-t nem egy-egy levert mob után kapjuk hanem minden ütés után attól függően hogy az milyen, későbbi kombó támadásoknál több ponthoz juthatunk, de mindenképp a harc közben tapasztalódik a karakter és nem a végén.

Itt el is fogyott a mondanivalóm, még annyit hozzá, hogy lehetőség van saját zenéket bemásolni és azt hallgatni játék közben, valamint ne lepődjünk meg a gyökér embereken mert abból van sok, gondolok itt például egy olyan questre, ahol egy sokkal erősebb monsztert kell legyakni ami kell a questhez, kb 10 percig ütöd és ekkor odajön egy gyökér és az utolsót ő üti rá pedig neki nem is kell csak egyszerűen paraszt, és emiatt nem te kapod a killt. De ingyenes játéknál ne csodálkozzunk.

Összeségében, mindenképpen egy jól sikerült hackandslash játékot kaptunk ingyen!:) Aki szereti annak jószívvel ajánlom.

7/10

Címkék: teszt cabal online free mmog

A bejegyzés trackback címe:

https://keknoob.blog.hu/api/trackback/id/tr53112788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkosHUN 2007.10.01. 18:11:11

nálam ez 9/10, fordulni meg úgy egyszerű WASD módban, hogy tartod a jobb klikket. DE! Sokat kell "zongorázni", mert 2 kéz a számokon, a skilleken a másik a potionokon. Az a rossz a game-ban, hogy legalább 2000 Alz-t el kell költeni potionokra, mert az nagyon zabál(!). így ajánlatos:
-HP potion 100× (+/- 10)
-SP potion 200× (+/- 20)

tzs-007 · http://glaskugel.hu 2007.10.01. 19:11:01

tény, hogy egy jólsikerült darab a kínai mmorpg gyárak egyikéből, ezért is írtam róla többet mint 2 sor:)

MatT · http://videotar.blog.hu 2008.10.29. 10:43:23

Jó játék csak szerintem az embernek eltud menni tőle a kedve amikor meglátja hogy a haverja függő lett tőle. A 3-as szintű potiból 1 darab már 1000 alz :). Amúgy punyek ajánlom neked hogy menj fel 50-re. JA még valami a Warrior nem csak daikatana-t hanem greatswordot is tud hordani :)

tzs-007 · http://glaskugel.hu 2008.10.29. 15:21:44

melyik mmog-től nem lesz függő ember?:D jó persze hello kitty online, de annak is megvan a kocka rétege:)

MatT · http://videotar.blog.hu 2008.10.29. 19:14:06

Mondjuk igaz, de én Aki szinte már minden Free MMORPG-t ismer annak nem okozhat függőséget a dolog. Mond már meg nekem neked melyik volt a Legjobb FREE MMORPG amivel játszottál?:D

tzs-007 · http://glaskugel.hu 2008.10.29. 21:22:46

szerintem ez, de most leszedtem a perfect world-öt, és szerintem anynira nem rossz, bár kb fél óra játék után nehéz ezt megmondani, a jó helyről összelopkodott feature-ök miatt egész jónak tűnik elsőre:)
süti beállítások módosítása