Hírek, érdekességek, újdonságok vagy éppen régiségek az MMOG-k világából. KEK! n00b! lett a címe, mert amíg nem tudsz valamit n00b vagy, ha utána se akkor kekn00b:) Aki nem akar kekn00b maradni az olvasson.

» Osztódással szaporodik

» Több szem többet lát

Úgyhogy ha van kedved, időd, tehetséged néhanapján dobni egy cikket, nyugodtan szólj, lehet, hogy ezek a világot jelentő deszkák az újságírói karrieredhez:) Témák az egyetemes mmorpg-k világa, hírei, újdonságai, vagy specializálódhatsz egy bizonyos játékra is, de ha éppen hardveres vagy, az sem baj, hallottam már érdekes kütyükről amik jól használhatók játék közben (pl.: sörrel teli sörösdoboz [Potion of Superior Healing] :)) Jelentkezni lehet itt.

» WHMO:HU

Nincs megjeleníthető elem

» FROSTSHOCK!

Nincs megjeleníthető elem

» Stargate: Worlds

Nincs megjeleníthető elem

» Tabula Rasa HC Blog

Nincs megjeleníthető elem

  Padlógáz

2007.08.26. 16:55 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Nem kifejezetten fantasy/scifi/stb mmorpg - sőt inkább csak mog - a méltatlanul szó nélkül hagyott autóversenyzős játék, a Live for Speed. Bár nem mai gyerek, szerintem odaver a legtöbb milliós költségvetésű autószimulátornak, főleg hogyha azt nézzük, hogy hárman fejlesztették, azóta persze sok lelkes fan is csatlakozott a segítőkhöz fordítással, hangokkal stb. embed src="https://www.youtube.com/v/WAvj0iY1Zig" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent">Grafikailag nincs semmi kifogásom ellene, bár egy RACE, tényleg szebb, de a minap kipróbáltam és nem estem tőle hanyatt, sőt a gépigénye annyira magas, hogy öt perc múlva habzó szájjal uninstalltam. Viszont az LFS azon kívül, hogy szép, még okos is:) Kifejezetten online használatra lett tervezve, így aki arra gyúr, hogy majd az AI-t jól megszivatja... felejtse el, ugyanis azok kijelölt pályán mennek és nem nagyon lehet őket rábírni, hogy kicsússzanak egy egy kisebb koccanás miatt. De kit érdekel az AI, amikor egymás ellen versenyezhetünk akár 40-en, persze azért ott már kell némi erőforrás, de én például 20 fős versenyekben - szinte - reccenés nélkül versenyzem, leszámítva a rajtokat ahol azért visszaesik 15FPS-re a képfrissítés.

Nem is ez az érdekes, mert versenyezni egy TOCA szimulátorral is lehet, ami viszont az LFS mögött van, oylat még nem láttam autóversenynél, a csapat webfejlesztésért felelős tagja ugyanis olyan statisztikai kimutatást, és egyéb nyalánkságokat tett az www.lfsworld.com-ra, mint például a játék folyamán megtett körök száma, eltüzelt üzemagyag mennyisége literben, leggyorsabb kör / pálya, feltölthető skinek, amik ahogy belépünk egy szerverre azonnal letöltődnek minden játékosnak stb. Nagyon szép munka.

A játék foylanatosan fejlesztett, igy már a második résznél jár, ami inkább egy addon jellegű dolog, de kispénzűeknek külön is letölthető. Aki ingyen szeretne élvezkedni, az letöltheti a játék demóját, amiben 3 kocsi és egy pálya van engedélyzve, de így nem használhatjuk az lfsworld adta lehetőségeket. Az S1 már több autót és pályát engedélyez, és használhatjuk az lfsworldöt is, az S2 pedig teljes hozzáférést biztosít a játékhoz. Mindenezekért csomagonként - egyszeri - 12ł (17.54€), ami két rész megvétele esetében a duplájára növekszik, de még így is csak ~9000 Forint, amit ha úgy nézünk hogy a boltban megvett (vámmal, tokkal-vonóval) játék 12-15000 Ft, akkor ez nem drága.

A játékhoz tartozik még pár eszköz, ilyen például a dedikált szerver, ha magunk szeretnénk üzemeltetni egy játékszervert, vagy aki filmrendezői adottságokkal rendelkezik, matekolhat a kameraállással a játékból felvett videokon, vagy kockafejű programozók teljesen átrendezhetik a pályát néhány script segítségével.

Mindent egybevetve én nem bántam meg, hogy megvettem, de sajnos  egy kormány muszáj hozzá, mert bár lehet billentyűzettel  és egérrel is vezetni, azért az nem adja vissza teljesen a vezetés élményét.

Úgy tudom létezik több magyar csapat is, és itthonról egész sokan játszák, valamint a www.liveforspeed.hu - mostmár hatodik éve - rendezi a hazai futamokat, így aki kedvet kap a játékhoz, és szeretné tudását csapatban fitogatni, az is megtalálja a számítását.

Címkék: teszt mozgókép

A bejegyzés trackback címe:

https://keknoob.blog.hu/api/trackback/id/tr49149506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása